636505197
info@anoiameteo.cat

Nova incorporació a l’equip d’AnoiaMéteo: LLUÍS OBIOLS JULBE

Xarxa meteorològica de la comarca de l'Anoia

Created with Sketch.

Nova incorporació a l’equip d’AnoiaMéteo: LLUÍS OBIOLS JULBE

Lluís Obiols Julbe, nascut el 03-02-1973 a Barcelona, és el nou menbre d’AnoiaMéteo. La seva vinculació amb la pedania de Piera, el Bedorc, que és on ha viscut tota la vida, el fa un anoienc al 100%.  Els seus primers estudis els va cursar a Piera i a Igualada.

Actualment està treballant com a meteoròleg i comunicador en la secció de l’oratge a À Punt Media, radio tv pública valenciana.

Llicenciat amb geografia i ciències de la informació, aquests son uns dels llocs que ha estat present: Meteoròleg als informatius de la Sexta, predictor al Servei Meteorològic de Catalunya, meteoròleg a informativos Telecinco i d’altres més…

Lluis ens deixa aquestes paraules per la seva presentació:

Tots sabem que la informació meteorològica és una de les més buscades per als espectadors, oients i lectors dels diferents mitjans de comunicació, ja no només pel que fa a la previsió, sinó també a la consulta de dades registrades. Els l/m2 que han caigut, les ràfegues de vent, el rècord de temperatura màxima i moltes d’altres variables meteorològiques han entrat a formar part del dia a dia de molts. L’interès va lligat a una major difusió de la informació i dels conceptes meteorològics i climàtics. Sense adonar-nos-en, ens hem convertit en experts de llevantades, ciclogènesis o Danes. Però, alerta, perquè molt sovint la sobreinformació porta a la confusió de molts dels conceptes.
Per aquest motiu, iniciatives com la d’Anoia meteo tenen un paper cabdal en la difusió i major comprensió de les variables meteorològiques i dels episodis de temps advers que causen gran impacte a la població. A més, un recull sistemàtic de dades, moltes de les quals registrades per aficionats, ens proporcionarà un coneixement més acurat del territori on vivim i de la seva evolució al llarg de les últimes dècades. Perquè la informació meteorològica i climàtica, juntament amb un interès creixent i una major conscienciació per part de la població de tot el que ens envolta, ha trascendit dels espais meteorològics i forma part de l’agenda de les administracions.
No hi ha ciència sense dades ni coneixement sense rigor. En un món de notícies falses i de mitges veritats, només puc donar la benvinguda a Anoia meteo. Enhorabona! I ja posats, a veure si amb iniciatives com aquesta aconseguim cohesionar aquesta comarca, que sembla tenir una força centrífuga que ho fagocita tot.
0Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.