636505197
info@anoiameteo.cat

Nova incorporació a l’equip d’AnoiaMéteo: LLUÍS OBIOLS JULBE

Xarxa meteorològica de la comarca de l'Anoia

Created with Sketch.

Nova incorporació a l’equip d’AnoiaMéteo: LLUÍS OBIOLS JULBE

Lluís Obiols Julbe, nascut el 03-02-1973 a Barcelona, és el nou menbre d’AnoiaMéteo. La seva vinculació amb la pedania de Piera, el Bedorc, que és on ha viscut tota la vida, el fa un anoienc al 100%.  Els seus primers estudis els va cursar a Piera i a Igualada.

Actualment està treballant com a meteoròleg i comunicador en la secció de l’oratge a À Punt Media, radio tv pública valenciana.

Llicenciat amb geografia i ciències de la informació, aquests son uns dels llocs que ha estat present: Meteoròleg als informatius de la Sexta, predictor al Servei Meteorològic de Catalunya, meteoròleg a informativos Telecinco i d’altres més…

Lluis ens deixa aquestes paraules per la seva presentació:

Tots sabem que la informació meteorològica és una de les més buscades per als espectadors, oients i lectors dels diferents mitjans de comunicació, ja no només pel que fa a la previsió, sinó també a la consulta de dades registrades. Els l/m2 que han caigut, les ràfegues de vent, el rècord de temperatura màxima i moltes d’altres variables meteorològiques han entrat a formar part del dia a dia de molts. L’interès va lligat a una major difusió de la informació i dels conceptes meteorològics i climàtics. Sense adonar-nos-en, ens hem convertit en experts de llevantades, ciclogènesis o Danes. Però, alerta, perquè molt sovint la sobreinformació porta a la confusió de molts dels conceptes.
Per aquest motiu, iniciatives com la d’Anoia meteo tenen un paper cabdal en la difusió i major comprensió de les variables meteorològiques i dels episodis de temps advers que causen gran impacte a la població. A més, un recull sistemàtic de dades, moltes de les quals registrades per aficionats, ens proporcionarà un coneixement més acurat del territori on vivim i de la seva evolució al llarg de les últimes dècades. Perquè la informació meteorològica i climàtica, juntament amb un interès creixent i una major conscienciació per part de la població de tot el que ens envolta, ha trascendit dels espais meteorològics i forma part de l’agenda de les administracions.
No hi ha ciència sense dades ni coneixement sense rigor. En un món de notícies falses i de mitges veritats, només puc donar la benvinguda a Anoia meteo. Enhorabona! I ja posats, a veure si amb iniciatives com aquesta aconseguim cohesionar aquesta comarca, que sembla tenir una força centrífuga que ho fagocita tot.
0Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *