636505197
info@anoiameteo.cat

Es compleixen 20 anys dels aiguats que van afectar l’est de la comarca

Xarxa meteorològica de la comarca de l'Anoia

Created with Sketch.

Es compleixen 20 anys dels aiguats que van afectar l’est de la comarca

09-05-2020

El proper mes de juny, es compleixen 20 anys dels forts aiguats que van afectar a l’est de la comarca.

Durant el dia 9 de juny un embossament d’aire molt fred a les capes altes (500 hPa) es va anar situant sobre la vertical del País Valencià i Aragó . El xoc de masses va ser important ja que veniem d’un pic de calor a la zona

Entrada la nit es va formar la primera línia de tempestes, entrant per l’oest i avançant cap a la Catalunya Central, alimentades per vents del sud-est en superfície de fins a 90 km/h humits i càlids.

Sobre el Mediterrani es va formar una segona línea de turbonada, que va acabar confluint amb la primera a la vertical de l’Anoia i nord del Baix Llobregat. El sistema convectiu era molt estàtic degut als fluxos de vent NW-SE , per la baixa en superfície davant les costes que va crear un front estacionari al triangle Penedès, Bages i Anoia)

Al topar amb el massís de Montserrat es va regenerar extraordinàriament, ja que va actuar com a palanca perpendicular als vents de Xaloc . Aquella situació va fer que els màxims de precipitació torrencial es donguesin al voltant de la zona montserratina.

Així titulava el nostre diari comarcal l’aiguat que van patir algunes poblacions anoienques. Una Tempesta que els habitants d’aquests pobles, 20 anys després encara recorden.

0Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *