636505197
info@anoiameteo.cat

Xarxa meteorològica de la comarca de l'Anoia

Created with Sketch.

Maneres de ploure

Quan notifiquem que en un lloc plou amb intensitat, creiem que diem que plou fort,però no és així. Hem d’acompanyar la paraula intensitat d’un adjectiu com: intensitatfeble, moderada, forta …El Servei Meteorològic de Catalunya – SMC-, també discrimina la classe de ploure perqüantitat, com per exemple: qüantitat inapreciable, minsa, poc abudant,extremadament abundant … AEMET només…
Read more

Temporal de pluja a la comarca

27-11-2021 La llevantada/Xalocada dels dies 23, 24 i 25 de Novembre a deixat registres importants a la comarca. S’ha regat el territori sense excepció arribant també fins l’alta Anoia, un temporal molt necessari i amb una pluja molt ben caiguda durant hores  que a ajudat apaibagar el dèficit d’aigua que portem acumulat, ja que aquest…
Read more

La passió per la méteo

Sempre hem sentit dir que la meteorològia “és cosa de quatre iaios”. Aquesta afirmació no pot estar més lluny de la realitat i seguidament ho desmostrarem amb els integrants de la xarxa AnoiaMéteo,  on exposarem la mitjana d’edat dels 23 membres que  hem participat en aquesta notícia. La mitjana d’edat dels 23 integrants és de…
Read more

La criptoprecipitació

8 de gener de 2021 Què és la criptoprecipitació?  És el nom tècnic que rep la precipitació oculta o horitzontal, a diferencia de la pluja convencional que anomenarem pluja incident, en la que cauen gotes de forma vertical per la gravetat. En la criptoprecipitació  la mullena del terra o de la  vegetació es capta mitjançant…
Read more

Gelada versus glaçada

07-12-2020 Sovint a l’hivern trobem cristalls de gel a la superfície dels cotxes i a la vegetació i sentim a dir: “Avui ha glaçat”. A l’imatge superior trobem una fotografia del passat 20 de novembre de 2019 a l’Observatori de Pujalt on teniem una temperatura a dins garita a 1,5m de +1,0ºC, terra gelat. Gelada…
Read more

La gran tempesta del 29 de setembre de 1984 a Igualada

12-11-2020 Dos integrants igualadins de la xarxa AnoiaMéteo sempre havíen comentat el record d’una gran tempesta  una matinada a la ciutat d’Igualada, a principis dels 80, que segons els mitjans  de comunicació de l’època havia deixat més de 100 mm. Era una veritable llàstima no tenir informació de la tempesta ja que semblava que podia…
Read more

Nova incorporació a l’equip d’AnoiaMéteo: LLUÍS OBIOLS JULBE

Lluís Obiols Julbe, nascut el 03-02-1973 a Barcelona, és el nou menbre d’AnoiaMéteo. La seva vinculació amb la pedania de Piera, el Bedorc, que és on ha viscut tota la vida, el fa un anoienc al 100%.  Els seus primers estudis els va cursar a Piera i a Igualada. Actualment està treballant com a meteoròleg…
Read more

Conclusions de precipitacions a Montbui, nucli antic

29-06-2020 El reguitzell de dades que anem a representar en aquest document són precipitacions, les qual s’inicien  a finals del 1926, fins a enguany . Segons la divisió climàtica de Catalunya, el nucli antic de Santa Margarida de Montbui quedaria englobat dins el clima Mediterrani Continental sub-humit, però  a l’estar el nucli ubicat a la…
Read more

Constitució de l’associació AnoiaMéteo

27-06-2020 El divendres 26 de juny membres de la xarxa AnoiaMéteo es van trobar a l’Observatori de Pujalt per tal de definir els estatuts i constituir l’associació AnoiaMéteo. L’associació té per objectiu recollir i difondre la meteorologia de la comarca de l’Anoia i tindrà la seu social a l’Observatori de Pujalt. Ja a principis d’any…
Read more

Es compleixen 20 anys dels aiguats que van afectar l’est de la comarca

09-05-2020 El proper mes de juny, es compleixen 20 anys dels forts aiguats que van afectar a l’est de la comarca. Durant el dia 9 de juny un embossament d’aire molt fred a les capes altes (500 hPa) es va anar situant sobre la vertical del País Valencià i Aragó . El xoc de masses…
Read more